Programok

Ez volt a 10. Sváb party

A hirtelen hűvösre fordult időjárás ellenére zsúfolásig megtelt a sváb zene, tánc és gasztrónómia iránt érdeklődőkkel augusztus 16-án a Bowling Café és a Squash Sziget Fitness Center parkolója. A szigetszentmiklósi Német Kisebbségi Önkormányzat 10. alkalommal megrendezett Sváb Partyja az évfordulóhoz méltón nagyszabású volt.

Igazi talpalávalót szolgáltatott az este során a Taksonyi Szigeti Fiúk zenekar, fellépésüket, miként Auth Csilláét, nagy taps és közös tánc kísérte. Az estnek nemcsak a holdfogyatkozás, de a 10 órakor megrendezett tűzijáték is különleges hangulatot adott.

A szigetszentmiklósi Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Hohl László a Sváb Party keretében bemutatta a testület fennállásának 10. évfordulója alkalmából kiadott "Sváb recepteskönyvet", amely annak bizonyságául készült, hogy nem csupán a nyelve, de sajátos konyhaművészete is fontos kincse egy nemzetiségnek. A speciális szakácskönyv a szigetszentmiklósi Német Kisebbségi Önkormányzat rendhagyó módon, első ízben hirdetett receptversenye nyomán készült el. A lelkes amatőr kuktáknak Hohl László, az önkormányzat elnöke mondott köszönetet, akik közül négy szerencsés nyertes ­-Gelencsérné Treml Hildegard, Tilly Gáborné, Végh Ferencné, Kasza János - könyvutalványban részesült. A party vendégei pedig ingyenesen hozzájuthattak a kiadványhoz.