Német Nemzetiségi Klub

Tartalmas és hasznos programokkal várja jelenlegi és leendő tagjait a 2003 őszén létrejött,

2008 őszén pedig megújult Német Nemzetiségi Klub. A Szigetszentmiklósi Német Kisebbségi Önkormányzat keretében működő egyesület új elnöke, Nedbalek Jenőné Marika elmondta: a vezetőség többi tagjával együtt továbbra is legfőbb céljuknak a német nemzetiség kultúrájának és hagyományainak megőrzését, ápolását, valamint a német nemzetiség és a más nemzetiségek közötti kapcsolatok fenntartását, annak ápolását tartják. Ugyanakkor azt szeretnék, ha a klub ebben az eddiginél aktívabb szerepet vállalna, illetve, ha aktívabban bekapcsolódna a város életébe.

Mindennek érdekében már az eltelt néhány hétben is sok mindent tettek. Részt vettek a Bátai Halászléfesztiválon és a Noszvaji Szilvafesztiválon, a II. Szabacsi Napok elnevezésű városi rendezvényen pedig, ahol a süteményversenyben két kategóriában is jeleskedett a klub. A sós sütemény kategóriában a közelmúltban a Szigetszentmiklósi Német Kisebbségi Önkormányzat gondozásában megjelent Sváb recepteskönyv alapján készített sörkiflivel 2. helyezést értek el, míg Rigl Józsefné répatortáját különdíjjal jutalmazták.

A Német Nemzetiségi Klub azonban ezután sem tétlenkedik. Október végén Prágába szerveznek többnapos, december 6-án pedig Bécsbe egynapos kirándulást. Mindeközben adventre is készülnek; november 29-én ott lesznek a városi adventi ünnepségen, ahol terveik szerint igazi sváb karácsonyi hangulattal várják a látogatókat.

Az egyesület iránt érdeklődők a klub elnökénél - a (06) 20 417 6419-es telefonszámon - érdeklődhetnek a csatlakozás feltételeiről, illetve az egyes programokról, rendezvényekről.


Programok >>