A képviselőtestület

Elnök: Hohl László

Hohl László 51 éves, vállalkozó vagyok. 1982 óta élek Szigetszentmiklóson. 1998-as megalakulása óta a választó polgárok megtisztelő bizalmának köszönhetően tagja és egyben elnöke vagyok a Német Kisebbségi Önkormányzatnak. Hosszú és időnként rögös utat jártunk be képviselő társaimmal együtt az elmúlt 12 esztendőben, de mindig arra törekedtünk, hogy egy nem 'echte sváb' településen a lehető legtöbbet mutassuk meg a sváb hagyományokból, szokásokból. Segítettük a német nyelv oktatást, nyelvi versenyeket, diákcser programokat, testvérvárosi kapcsolatokat és a városi rendezvényeket. Létrehoztuk a Német Nemzetiségi Klubot amely lehetőséget teremt a hagyományokat, szokásokat kedvelő emberek találkozásához, közös programjaik szervezéséhez.

Elnökhelyettes: Nedbalek József Jenőné

Nedbalek József Jenőné négy éve a Német Kisebbségi Önkormányzat Képviselője és jelenleg Képviselőjelölt. 1977-óta élek Szigetszentmiklóson. 2 gyermekem van a fiam Dorogon lakik a lányom itt Szigetszentmiklóson. Kettő csodálatos unokám is van. Sajnos a férjem 10-éve elhunyt azóta egyedül élek. Négy és fél éve vagyok a Német Kisebbségi Klubnak tagja. Kettő éve választottak a Klub elnökének. Szeretem a munkámat és azon vagyok hogy a Klub tagjaival megismertessem a Sváb-szokásokat és hagyományokat. Több ilyen hagyomány őrző rendezvényen veszünk részt. Az a tapasztalatom hogy az emberek szívesen jönnek el az ilyen jellegű rendezvényekre. Tagja vagyok a Katolikus Szent Erzsébet Kórusnak szeretem az egyházi éneket. A Klub tagjaival részt veszünk a Városi rendezvényeken is. Apukám Sváb származású volt ezért van ilyen irányú ismeretem, de sajnos sok hagyománnyal nem tudott megismertetni sem ő sem a nagyszüleim. Országjáró kirándulásainkon Tájházakat is meglátogatunk ahol ismerkedünk a szokásokkal és megismerjük a különböző használati tárgyakat. Mindig nagy sikert aratnak ezek a kirándulások. Szeretnék egy hagyomány őrző tánc csoportot szervezni bízok benne hogy sikerül. Továbbra szeretném így folytatni és több hagyomány őrző programot szervezni.

Tagok:

Stáhly-Zsidegné Werny Mária

Stáhly-Zsidegné Werny Mária vagyok, a Német Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-jelöltje. 1984 óta élek Szigetszentmiklóson, jelenleg a helyi Lottózóban dolgozom. Két éve vagyok a Német Kisebbségi Klub tagja. Gyermekkoromat Szigetújfalun töltöttem, ahol sváb családban nőttem fel, itt ismerkedtem meg a német népi kultúrával (zene, tánc, szokások). Szüleim még most is ott élnek, ma is aktív tagjai a szigetújfalui énekkarnak. Két gyermekem van, akikkel a német nyelvet már születésüktől kezdve megismertettük. Nyelvtudásukat ma már a munkájukban tudják hasznosítani.

Bártfai Sándor

56 éves pedagógus vagyok és a budapesti PESTI BARNABÁS ÉLELMISZERIPARI SZAKISKOLÁBAN tanítok lassan húsz éve. Valaha középiskolás koromban éreztem, hogy ebben a korban kapja az ember a legnagyobb 'lökést', az életpályája ekkor indul el a maga ösvényén. Ebben segítenék a fiataloknak előszeretettel, így talált meg a hivatás. Házasságban élek és a feleségemmel három gyermekünk van, akik már felnőttek. Szeretem, ha körülöttem jól érzik magukat az emberek.

* * *

2010-2014

Elnök: Hohl László
Elnökhelyettes: Nedvalek Jenőné

Tagok: Bártfai Sándor, Stáhly-Zsidegné Werny Mária

* * *

2006-2010

Elnök: Hohl László
Elnökhelyettes: Eisenbacher Csaba

Tagok: Eisenbacher József, Schmidt Géza, Nedbalek Jenőné

* * *

2002-2006

Elnök: Hohl László
Elnökhelyettes: Neisz Benedek

Tagok: Vargáné Stock Éva, Eisenbacher Csaba, Eisenbacher József

* * *

1998-2002

Elnök: Hohl László
Elnökhelyettes:

Tagok: Eisenbacher József, Juranicsné Deminger Anikó, Lénárt Lajos, Vargáné Stock Éva